750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Ce blog a pour objet de présenter des recettes de cuisine, des astuces et conseils de cuisine, mais aussi des bons plans shopping, loisirs...

La cuisine de Lilou92

Recette Ravioli Aubergine-citron

1aubergine
3 filets d’anchois
10 g de mie de pain
5 cl de lait
5 feuilles de sauge
2 cc de jus de citron
2 cc de crème fraîche
1 boule de mozzarella
25 g de parmesan râpé
2 cc de crème
Huile d’olive
Sel et poivre

Farce pour pâte à lasagne fraîche

Préparez la farce. 

Préchauffez le four à 200°C avec la position grill et cuisez l’aubergine entière ~20 min. de tous les côtés sous le grill.
Faites tremper la mie de pain dans le lait et coupez la mozzarella en petits morceaux. Une fois l’aubergine grillée, coupez-la en 2 et prélevez-en sa chair.
Mixez-la avec les anchois, le jus de citron, la mie essorée, la crème, le sel et poivre.
Mélangez la farce avec la mozzarella et les feuilles de sauge ciselées.

Farinez la face supérieure du Grand Ravioletto. Posez une 1re couche de pâte. A l’aide de la cuillère, remplissez chaque alvéole de farce. Recouvrez ensuite d’une 2e couche de pâte. Passez le rouleau à pâtisserie sur le Ravioletto pour bien former les ravioli.

Posez la Boîte Grand froid Plus 3 l sur le grand Ravioletto et retournez le tout pour détacher les ravioli. Si besoin, aidez-vous de l’extrémité plate du manche de la cuillère.

Cuisez les ravioli 4-5 min. dans l’eau bouillante salée. Dégustez-les égouttés avec un filet d’huile d’olive et du parmesan râpé.

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article
M
Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks<br /> <br /> <br /> Learn more about : comment traiter la mauvaise haleine<br /> <br /> http://www.homeopathietraitement.blogspot.com/
Répondre
M
I believe that is one of the such a lot significant info for me. And i'm glad reading your article. However wanna remark on some general things, The site taste is wonderful, the articles is really nice : D. Just right process, cheers<br /> <br /> <br /> Learn more about : homeopathie pour cholesterol<br /> <br /> http://www.homeopathietraitement.blogspot.fr
Répondre
R
I enjoy what you guys are up too. This kind of clever work and reporting! Keep up the good works guys I've added you guys to our blogroll.
Répondre
L
Hi there I am so delighted I found your website, I really found you by mistake, while I was researching on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to look over it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome work.
Répondre
C
Hey there are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and create my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
Répondre
S
Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple, yet effective. A lot of times it's challenging to get that &quot;perfect balance&quot; between user friendliness and appearance. I must say you've done a very good job with this. Also, the blog loads extremely fast for me on Opera. Superb Blog!
Répondre